Κανόνες της εκκλησίας για τα μυστήρια Γάμου και Βάπτισης

Πριν κλείσετε μια εκκλησία για γάμο ή βάπτιση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα εξής…

  • Κάθε εκκλησία έχει τους δικούς της κανόνες, καθώς κάποιες αφήνουν την εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση και κάποιες, ειδικά σε βαπτίσεις, μόνο την εξωτερική διακόσμηση ή και καθόλου.
  • Το κόστος μίας τελετής γάμου ή βάπτισης, που ζητάει ένας παπάς από τον εκάστοτε κουμπάρο ή νονό, κυμαίνεται από 100€ μέχρι 250€. Υπάρχουν όμως κατ΄εξαίρεση και παπάδες που σου λένε “ότι έχετε ευχαρίστηση”.
  • Η κανονική διάρκεια ενός μυστηρίου γάμου ή βάπτισης είναι περίπου στα 40 λεπτά. Κάποιοι παπάδες το κάνουν σε μόλις 20 λεπτά, και αυτό γιατί βάζουν ανά 40 λεπτά κι άλλο μυστήριο Γάμου ή Βάπτισης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν περισσότερα μυστήρια σε ένα Σαββατοκύριακο.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζετε πως λειτουργεί μία εκκλησία σε μία τελετή γάμου ή βάπτισης πριν προχωρήσετε στο κλείσιμο της ημερομηνίας. Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον παπά για το αν αφήνει να κάνετε στολισμό, πόσο είναι το κόστος της τέλεσης του μυστηρίου και πόσο η διάρκεια του.

Επίσης μάθετε άμεσα το οικονομικό κόστος για την κάλυψη φωτογραφίας & βίντεο Γάμου ή Βάπτισης στη σελίδα...Τιμές Φωτογράφησης

Loading