Η σωστή επιλογή Φωτογράφου Γάμου ή Βάπτισης

Η σωστή επιλογή Φωτογράφου

8 βασικές συμβουλές για την σωστή επιλογή του Φωτογράφου Γάμου ή Βάπτισης

1) Ξεκίνα την έρευνα αγοράς φωτογράφου τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μυστήριο.

2) Επισκέψου 4 με 5 φωτογράφους στοχευμένα και πάντα σύμφωνα με τις προτάσεις και προσφορές που έχεις λάβει.

3) Πέρα από τις προσφορές που θα λάβεις δώσε μεγάλη σημασία στη ποιότητα δειγμάτων δουλειάς τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Εξασφάλισε ότι θα πάρεις και εσύ την ίδια δουλειά που βλέπεις από τα δείγματα.

4) Το ψηφιακό άλμπουμ είναι η μόδα της εποχής μας. Φρόντισε τα άλμπουμ-δείγματα που θα δεις, να τα περιεργαστείς καλά, αλλά και οποιαδήποτε απορία έχεις ως προς την κατασκευή, την αντοχή, το στήσιμο των φωτογραφιών, την βιβλιοδεσία, το φωτογραφικό τύπωμα των σαλονιών (μακέτες) και την ποιότητα του εξωφύλλου, να την εκφέρεις.

5) Είναι σημαντικό να γνωρίσεις τον φωτογράφο πριν από το μυστήριο, ώστε να σου εξηγήσει πως θα κινηθεί ο ίδιος πριν, μέσα και μετά το μυστήριο. Μην ξεχνάς ότι ο φωτογράφος είναι εκείνος που συντονίζει την φωτογράφηση πριν και μετά το μυστήριο. Άρα πέραν του καλού φωτογράφου πρέπει να είναι εξυπηρετικός, με καλούς τρόπους και θετική ενέργεια.

6) Εξασφάλισε, αν σε ενδιαφέρει, να παραλάβεις με την εξόφληση και τα φωτογραφικά αρχεία σε υψηλή ανάλυση.

7) Έχε υπόψην ότι τα DVD δεν βγάζουν εικόνα σε Full-HD, άρα εξασφάλισε η λήψη του βίντεο να είναι σε Full-HD και η παράδοσή του, πλήρως μονταρισμένο σε Blu-ray Disc ή σε Full-HD αρχείο βίντεο mpeg2 ή mpeg4 αποθηκευμένο σε USB Memory Stick, το οποίο παίζει σε όλες τις USB θύρες που διαθέτουν οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (Full-HD TV), καθώς και στο PC, Laptop & Tablet.

8) Μην παρασύρεσαι από εντυπωσιακές υπερβολές περί κάλυψης του μυστηρίου από δύο ή τρεις φωτογράφους στην οικονομική τιμή του ενός. Το σημαντικότερο απ΄όλα είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα πάρεις αν είναι αρεστό σε σένα, άσχετα αν έχει γίνει από έναν επαγγελματία φωτογράφο ή από δύο φωτογράφους, από τους οποίους ο ένας είναι καθαρά διακοσμητικό στοιχείο.

Μην ξεχνάς ότι το πιο σημαντικό και μοναδικό γεγονός της ζωή σου που είναι το μυστήριο του γάμου ή της βάπτισης, ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη, να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα θυμάσαι για μια ζωή εσύ, οι συγγενείς και οι φίλοι σου.