Στολισμός Βάπτισης

Θεματικός στολισμός μιας Βάπτισης

Πολλοί γονείς αναζητούν ένα «θέμα» για να κυριαρχήσει στην βάπτιση του παιδιού τους.
Τα τελευταία χρόνια οι κλασικοί ήρωες του Disney έχουν γίνει πολύ δημοφιλής: Ο Μίκυ, o Ντόναλντ, η Μίνι η Νταίζη και η παρέα τους μπορούν να είναι ήρωες στην βάπτιση του δικού σας παιδιού. Αν επιλέξετε κάποιο από τους παραπάνω ήρωες μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στο εμπόριο πολλές μπομπονιέρες, πολλά παιχνίδια ακόμα και επαγγελματίες που αναλαμβάνουν την απασχόληση των μικρών καλεσμένων σας υποδυόμενοι τους ήρωες αυτούς.

Αν θέλετε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την δημοτικότητα αυτών των ηρώων η πρόταση μας είναι η έξης: απομονώστε ένα βασικό χαρακτηριστικό του ήρωα ή Μίνι για παράδειγμα προσέχει και φροντίζει πολύ τον φιόγκο που έχει στο κεφάλι της. Φτιάξτε λοιπόν χάρτινους ή υφασμάτινους φιόγκους και στολίστε με αυτούς για παράδειγμα τα τραπέζια στον χώρο της δεξίωσης. Είναι μια πρωτότυπη αλλά κυρίως οικονομική ιδέα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Υπάρχουν φυσικά και οι ήρωες των παραμυθιών η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Φρόζεν, ο Αλαντίν που μπορούν να γίνουν για σας πηγή έμπνευσης για το δικό σας «πρωταγωνιστή», «πρωταγωνίστρια».

Εκτός όμως από το γνωστούς μας ήρωες αν ανατρέξει κανείς στα ελληνικά παραμύθια μπορεί να ανακαλύψει πλειάδες ηρώων και ηρωίδων που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστοί μπορούν όμως να αποτελέσουν πρωτότυπα θέματα για βαπτίσεις. Νύμφες και νεράιδες όπως η Αρεθούσα, η Κελαινώ, η Αλκυόνη, και η Αστερόπη μυθικοί ήρωες όπως Άβας ο Κένταυρος, ο Αυγερινός έχουν χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να σας εμπνεύσουν. Ο Αυγερινός για παράδειγμα είναι ένα από τα πιο φωτεινά αστέρια του ουρανού, γιατί λοιπόν να μην διακοσμήσετε τον χώρο της δεξίωσης σας με αστέρια; ή να μην βρείτε μπομπονιέρες που να έχουν σαν διακοσμητικό ένα αστέρι. Στα ελληνικά παραμύθια λοιπόν μπορεί να βρείτε τους ήρωες σας.

Έμπνευση για θέμα της βάπτιση του παιδιού σας μπορείτε να αντλήσετε από την φύση για παράδειγμα. Ορισμένοι γονείς επιλεγούν ένα λουλούδι π.χ. μια μαργαρίτα και με γνώμονα τα χαρακτηρίστηκα του συγκεκριμένου στοιχείου (της μαργαρίτας) επιλέγουν την διακόσμηση, τις μπομπονιέρες, τα λουλούδια κτλ. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν ένα χαριτωμένο, συνήθως νεαρό ζωάκι π.χ ένα λιονταράκι, ένα δελφινάκι μια πασχαλίτσα και ακλουθώντας το παραπάνω προτεινόμενο μοτίβο δημιουργούν το ανάλογο decor. Αυτονόητο είναι ότι όσο πιο πρωτότυπο και σπάνιο είναι το θέμα σας τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα για τους καλεσμένους σας.

Ίσως αναφέροντας μια προσωπική εμπειρία αυτό σας βοηθήσει περισσότερο. Σε μια καλοκαιρινή βάπτιση που παραβρέθηκα οι γονείς του μικρού είχαν σαν θέμα το «ιστιοπλοϊκό καράβι». Επέλεξαν να κάνουν την βάπτιση του γιού τους στο νησί όπου γνωρίστηκαν, την Ύδρα και μια και οι δύο είναι δεινοί ιστιοπλόοι δεν θα μπορούσαν παρά την αγάπη τους αυτή για την ιστιοπλοΐα να μην την συμπεριλάβουν στη βάπτιση του γιού τους. Το μυστήριο έγινε σε ένα γραφικό εξωκλήσι που ήταν σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια και στην συνέχεια όλοι οι καλεσμένοι μπήκαμε στα ιστιοπλοϊκά και μεταφερθήκαμε στην παραλία όπου το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μην ξεχνάτε ότι η επιλογή σας αντικατοπτρίζει το γούστο σας, προσπαθήστε λοιπόν να μην ξεφύγετε με υπερβολές ξένες προς την προσωπικότητα σας. Διαλέξτε ένα θέμα που θα σας αντιπροσωπεύει. Όποια και αν είναι όμως η τελική επιλογή σας, ή συμβουλή μας είναι να αναλογιστείτε λίγο ποιο θα ήταν εκείνο το θέμα που θα επιθυμούσατε να κυριαρχεί στην βάπτιση του μικρού σας. Μπορεί να υπάρχει μια λέξη που πρωτοείπατε όταν αντικρίσατε αυτό το πλασματάκι, κάτι που για σας να έχει σημειολογική και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Βάλτε λοιπόν την προσωπική σας πινελιά στην τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής του παιδιού σας.

Καλή επιτυχία!!!