Τραπέζι της βάπτισης

Η διακόσμηση στο τραπέζι της βάπτισης

Συνήθως οι εταιρίες που αναλαμβάνουν το catering στο τραπέζι της βάπτισης του παιδιού σας μεριμνούν και για τον στολισμό των τραπεζιών. Αν όμως θέλετε να βάλετε την προσωπική σας πινελιά σας προτείνουμε κάποιες πρωτότυπες ιδέες που είναι παράλληλα και αρκετά οικονομικές.

Αν η βάπτιση του παιδιού σας είναι θεματική τότε θα πρέπει να κινηθείτε στην γκάμα των βασικών χρωμάτων του θέματος σας, π.χ. αν το θέμα σας είναι «ο μικρός πρίγκιπας» τότε τα βασικά σας χρώματα είναι το κίτρινο και το ανοικτό πράσινο (λαχανί) τα χρώματα των ρούχων του μικρού πρίγκιπα. Οι χρωματικοί συνδυασμοί που είναι αρμονικοί με αυτά τα χρώματα είναι από τα βασικά χρώματα το κίτρινο και από τα ψυχρά το μπλε. Στολίστε λοιπόν το κέντρο των τραπεζίων σας με αγριολούλουδα αυτών των αποχρώσεων. Σε ένα μικρό διάφανο βάζο βάλτε στον πυθμένα χρωματιστές μπλε πέτρες ή βότσαλα (υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο και σε πολύ οικονομικές τιμές) και συμπληρώστε την σύνθεση σας με κίτρινες μαργαρίτες για παράδειγμα.

Αν πάλι δεν έχετε «θεματικό περιορισμό» τότε επιλέξτε 3 χρώματα, όχι περισσότερα γιατί ή έντονη πολυχρωμία δημιουργείτε δυσαρμονία και δημιουργήστε συνθέσεις γύρω από αυτόν τον χρωματικό άξονα. Αν για παράδειγμα επιλέξετε το λευκό τραπεζομάντιλο ( που είναι αυτό που ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται ευρέως) και το συνδυάσετε με το baby pink και το ανοικτό κίτρινο φτιάξατε ήδη την βασική χρωματική σας παλέτα. Το απαλό κίτρινο αν χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερο χρώμα θα αποδώσει ένα ήρεμο συναίσθημα χαράς. Χρησιμοποιείστε για παράδειγμα ένα κεραμικό γλαστράκι και πάνω του γύρω -γύρω κολλήστε μια φαρδιά χάρτινη ή υφασμάτινη κορδέλα. Γεμίστε τα γλαστράκια με καραμέλες, μπισκότα η marshmallows στους ίδιους χρωματισμούς με τη διακόσμηση του τραπεζιού. Έτσι οι καλεσμένοι θα μπορούν να έχουν ένα snack πριν καθίσετε όλοι στο τραπέζι της βάπτισης. Αντί για γλυκά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα φρούτα εποχής (κεράσια, βατόμουρα, μικρά αχλαδάκια κ.α.).

Μπορείτε επίσης να βάλετε στο κέντρο του τραπεζίου σε στρόγγυλη διάταξη τα διακοσμημένο γλαστράκια σας και να έχετε φυτέψει μέσα μικρά αρωματικά φυτά, τοποθετήστε μπροστά τους μια κάρτα που να λέει «πάρε με μαζί σου» έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να μπορούν να παίρνουν μαζί τους φεύγοντας ένα όμορφο δώρο. Μπορείτε επίσης πολύ απλά να τυπώσετε οβάλ χάρτινες ετικέτες με pastel περίγραμμα και με το όνομα του παιδιού σας στο κέντρο και να τις δέσετε με μια λεπτή κορδέλα στις βάσεις των ποτηριών του κρασιού. Έτσι κάθε φορά που οι καλεσμένοι σας θα τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους θα πίνουν στη υγειά του μικρού σας! Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα είναι να βάλετε στο κέντρο των τραπεζίων ένα μπεζ τετράγωνο ξύλινο τελάρο (διαστάσεων 30 x 20 εκ) και να τοποθετήσετε μέσα μικρά μπουκαλάκια με σαπουνόφουσκες τις οποίες θα μπορούσατε να έχετε διακοσμήσει από πριν με σατέν κορδέλες. Οι μικροί σας καλεσμένοι σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Σαν κεντρικό θέμα στο τραπέζι της βάπτισης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ιδιόχειρες κατασκευές όπως για παράδειγμα ανεμόμυλους, φαναράκια κτλ, (υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά βιντεάκια με απλές κατασκευές και εύκολες οδηγίες), φυσικά στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αυτά το είδη σε πολύ λογικές τιμές αλλά μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε και σε επαγγελματίες του χώρου για να σας βοηθήσουν.

Η γενική κατεύθυνση που θα σας προτείναμε είναι ότι αντικείμενα ή φυτά και αν επιλέξετε για κεντρικό θέμα, στο τραπέζι της βάπτισης του παιδιού σας, θα πρέπει σαν υπόβαθρο να χρησιμοποιήσετε στην μεγαλύτερη επιφάνεια ένα από τα ουδέτερα χρώματα (κυρίως το λευκό αλλά και δευτερεύοντα χρώματα π.χ. κρεμ, μπεζ, baby pink). Αυτό γιατί είναι χρώμα συνυφασμένο με την απλότητα, την αγνότητα, την καλοσύνη, τον μινιμαλισμό και να το πλαισιώσετε είτε με θερμά χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο) που εκφράζουν ενεργεία και θετικότητα είτε με ψυχρά (πράσινο, μπλε) χρώματα που παραπέμπουν στην φύση και την θάλασσα.