Eκκλησάκια Γάμου στην Αττική

Έχετε αποφασίσει και σχεδιάσει σχεδόν τα πάντα και θέλετε να καταλήξετε στο ιδανικό εκκλησάκι για να πραγματοποιήσετε το μυστήριο του γάμου σας. Θέλετε να ήσαστε σε ένα νησί ή σε ένα ειδυλλιακό βουνό αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό. Ο γάμος σας όμως ακόμα και μέσα στα όρια της Αττικής μπορεί να έχει την ατμόσφαιρα που εσείς ονειρεύεστε; Σαν επαγγελματίας φωτογράφος μπορώ να σας προτείνω τα παρακάτω εκκλησάκια…

 – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αναβύσσου, Βρίσκεται στα νότια προάστια στο 50ο χιλιόμετρο του παραλιακού δρόμου Αθηνών – Σουνίου.

Ένα μικρός πετροχτιστός, μονόχωρος μεταβυζαντινών χρόνων ναός με λυτή παρουσία που δεσπόζει όμως στον υπήνεμο όρμο της ομώνυμης μικρής χερσονήσου της Αναβύσσου. Ο ναός έχει υποστεί πολλές μετατροπές και επισκευές τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το 2005, αλλά τα μικρά και ελάχιστα ανοίγματα στις πλευρές του ναού που προσμοιάζουν με πολεμίστρες καθώς και τα «οξυκόρυφα αψιδώματα» παραπέμπουν στις κατασκευές του 19ου αιώνα. Σε μικρή απόσταση από το ξωκλήσι βρίσκονται τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού. Ένα ιστορικό και παράλληλα γραφικό «νησιώτικο» σκηνικό ιδανικό για πρωτότυπες φωτογραφίσεις γάμου. Αν φροντίσετε να πραγματοποιήσετε την τελετή του γάμου σας κατά τις απογευματινές ώρες θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε και την μοναδικότητα τον χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ενοριακό Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου μια και ο ναός ανήκει εκεί.

– ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Αρτέμιδας, αν πάλι θέλετε να βρεθείτε στην κορυφή ενός λόφου ατενίζοντας την θάλασσα τότε το εκκλησάκι αυτό είναι το ιδανικό. Μόλις 7.2 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι σαν να βρίσκεσαι εκτός Αθηνών.

Η απεριόριστη θέα του μικρού ναός είναι πραγματικά απαράμιλλης ομορφιάς. Οι παραλίες Βραυρώνας και Αρτέμιδας κείτονται στους πρόποδες του λόφου όπου η απεραντοσύνη του τοπίου έρχεται σε αντίθεση με την σεμνότητα του ναού δημιουργώντας μια ευλαβική και συνάμα εκθαμβωτική αίσθηση. Η μονόκλιτη θολωτή βασιλική μικρή εκκλησία των μεταβυζαντινών χρόνων είναι πρόσφατα αγιογραφημένη στο σύνολο της εκφράζοντας με ιδιαίτερη λιτότητα την απέριττη μεγαλοπρέπεια του ναού. Ο περιβάλλον χώρος του ναού είναι πολύ προσεγμένος, αρκετά μεγάλος, πλακόστρωτος και με τα διαμορφωμένα επίπεδα περιμετρικά του γίνεται κατάλληλος να φιλοξενήσει άνετα πολλά άτομα. Μια ήσυχη ίσως και λίγο απομονωμένη περιοχή κατάλληλη για μια άκρως ρομαντική και κατανυκτική τελετή. Ό ναός αυτός ανήκει στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Κοσμά Αρτέμιδος.

– ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ στην Ιπποκράτειος Πολιτεία, βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, κοντά στην τεχνητή Λίμνη Μπελέτσι.

Ένα φυσικά προστατευμένο χώρο, πρόσφατα ανακαινισμένο στολίζει το πετρόχτιστο εκκλησάκι με την κεραμιδένια σκεπή του, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με το δάσος που το περιβάλει. Μεθοδικά και όμορφα δομημένος εξωτερικός χώρος, αρκετός αύλειος χώρος πανέμορφη θέα συνθέτουν το τοπίο. Στον απέριττο εσωτερικός χώρος όπου δεσπόζουν οι λιγοστές αγιογραφίες φαίνονται αμείλικτα τα σημάδια του χρόνου άλλα παράλληλα δημιουργείται μια διάθεση εσωστρέφειας και κατάνυξης στον χώρο αυτό ορθόδοξης λατρείας. Μελλόνυμφοι που αγαπούν την φύση θα βρουν σε αυτό το ξωκλήσι τον ιδανική τοποθεσία για τον γάμο τους.

Μπορείτε τελικά να βρείτε και στην Αττική τοποθεσίες που θα δώσουν στο γάμο σας μια «ειδυλλιακή ρομαντική νησιώτικη νότα» τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας. Τέλος το όλο θεματικό σύνολο που θα έχετε δημιουργήσει, θα πρέπει να αποτυπωθεί όμορφα μέσα από τον επαγγελματία  φωτογράφο γάμου, που με τη ξεχωριστή ματιά του, θα δώσει μία επιπλέον ξεχωριστή πινελιά στις φωτογραφίες ώστε να θυμάστε για πάντα αυτή τη μοναδική και ξεχωριστή ημέρα!
Αν δεν έχετε κλείσει ακόμα φωτογράφο γάμου, μπείτε στη σελίδα… φωτογράφηση γάμου τιμές και φτιάξτε σύμφωνα με τα δικές σας επιθυμίες την ιδανική προσφορά!

Loading